Záloha projektů

<h2>Publikace černobílých fotografií od Rossana B. Maniscalchi</h2>
Jedním z nejbližších počinů Feminy na osvětu problematiky rekonstrukce prsu je vydání rozsáhlé publikace fotografií žen po rekonstrukci prsu doplněnými jejich životními příběhy. Pořízení portrétů se ujal renomovaný italský fotograf Rossano B. Maniscalchi, který mimo jiné nafotil portréty osobností jako Barrack Obama,  Madeleine Albrightová, Umberto Ecco, Miloš Forman, Alain Delon a mnohé další. Cílem knihy je nejenom zprostředkovat pravdivou výpověď o možnostech, úskalích a úspěších léčby rakoviny a rekonstrukce prsu, ale zejména demonstrovat fakt, že ženy, které léčbou prošly, neztrácejí nic ze svého sebevědomí, ženskosti a elánu do života. Kniha bude vydána ještě v první polovině tohoto roku distribuována pomocí lékařských center a ordinací po celé republice a dále prostřednictvím webových stránek Nadačního fondu <a href="http://www.nadacefemina.cz/">www.nadacefemina.cz</a>.
<h2>La Femminezza - Módní přehlídka Jany Berg v pražském Rudolfinu</h2>
Charitativní módní přehlídka Jany Berg se konala 14.6.2011 v pražském Rudolfinu.  Hlavním záměrem pořadatelů bylo vytvořit příjemný večer na pomoc a podporu žen, které onemocněly rakovinou prsu a podpořit je při úsilí o plnohodnotný návrat do života.

Kromě samotné módní přehlídky kolekce LA FEMMINEZZA, jste mohli vidět projekt „14 Klenotů v srdci Evropy“, jehož supervizorem je Jana Berg. Tato ucelená kolekce modelů vytvořená žáky středních odborných škol a učilišť za podpory agentury Czechtourism již druhým rokem úspěšně prezentuje krásy České republiky nejen u nás, ale i v zahraničí.

V průběhu večera byla k vidění i ukázka uměleckých fotografií z připravované knihy "My Turn" s příběhy dvanácti statečných žen,  kterou připravil pro nadační fond Femina renomovaný italský fotograf Rossano B. Maniscalchi.

Projekt podpořilo také unikátní pěvěcké kvarteto ve složení Bohuš Matuš, Martin Pošta, Michal Skořepa a Viktor Dyk, který pro tuto příležitost složil píseň, jež zazněla během závěrečného defilé, při němž se i představily odvážné ženy, které se pomocí již zmíněných uměleckých fotografií rozhodly šířit osvětu a pomoci ostatním.

Velké díky patří také Ministerstu kultury České republiky a panu ministru Jiřímu Besserovi, bez něhož
bychom nemohli pořádat náš projekt LA FEMMINEZZA v prostorách pražského Rudolfina.
Výtěžek ze vstupného bude v plné výši věnován Nadačnímu fondu Femina.
<h2><strong>Benefiční utkání s hokejisty NHL a KHL</strong></h2>
Letní sezónu Femina obohatí o benefiční sportovní utkání za účasti téměř dvou desítek předních českých a slovenských hokejistů NHL a KH a naváže tak na tradici, jejíž základy byly položeny již minulý rok v červnu.

Výtěžek ze všech akcí bude poukázán na konto nadačního fondu Femina