Rekonstrukce silikonovým implantátem

Je to nejjednodušší metoda rekonstrukce. Výhodou je vedle jednoduchosti i předpověditelnost výsledné velikosti prsu. Velikost implantátu je vhodné volit s ohledem na velikost druhostranného prsu. V jedné době je možno provést i úpravu tohoto prsu.

Plastika prsou – rekonstrukce prsů po jejich odstranění

U žen s karcinomem prsu se provádí jeho chirurgické odstranění části nebo celku. Často následuje radioterapie a chemoterapie a pacientky jsou v péči onkologa. Po skončení terapie může onkolog doporučit rekonstrukci prsu v rámci plastiky prsou, kterou provádí plastický chirurg.

Můžeme stejně jako u plastiky prsou – zvětšení, použít silikonový implantát, který se vloží pod kůži v místě, kde byl prs odstraněn. Pokud není dostatek kůže na to, aby se pod ní vložil implantát, musíme kůži přesunout z okolí, většinou ze zevní strany hrudníku a pod takto vytvořený kožní lalok vložíme implantát.

Kolekce prsních implantátů CUI v sazebníku VZP byla vytvořena pro rekonstrukční operace prsů. Cena těchto implantátů je přizpůsobena tak, aby byla dostupná všem ženám bez rozdílu.

Výhradním zástupcem prsních implantátů Natrelle a CUI je společnost NEOMED s.r.o., dodavatel léčivých přípravků a zdravotnického materiálu.