La Femminezza – Módní přehlídka Jany Berg v pražském Rudolfinu

Charitativní módní přehlídka Jany Berg se konala 14.6.2011 v pražském Rudolfinu. Hlavním záměrem pořadatelů bylo vytvořit příjemný večer na pomoc a podporu žen, které onemocněly rakovinou prsu a podpořit je při úsilí o plnohodnotný návrat do života.

Kromě samotné módní přehlídky kolekce LA FEMMINEZZA, jste mohli vidět projekt „14 Klenotů v srdci Evropy“, jehož supervizorem je Jana Berg. Tato ucelená kolekce modelů vytvořená žáky středních odborných škol a učilišť za podpory agentury Czechtourism již druhým rokem úspěšně prezentuje krásy České republiky nejen u nás, ale i v zahraničí.

V průběhu večera byla k vidění i ukázka uměleckých fotografií z připravované knihy „My Turn“ s příběhy dvanácti statečných žen, kterou připravil pro nadační fond Femina renomovaný italský fotograf Rossano B. Maniscalchi.

Projekt podpořilo také unikátní pěvěcké kvarteto ve složení Bohuš Matuš, Martin Pošta, Michal Skořepa a Viktor Dyk, který pro tuto příležitost složil píseň, jež zazněla během závěrečného defilé, při němž se i představily odvážné ženy, které se pomocí již zmíněných uměleckých fotografií rozhodly šířit osvětu a pomoci ostatním.

Velké díky patří také Ministerstu kultury České republiky a panu ministru Jiřímu Besserovi, bez něhož
bychom nemohli pořádat náš projekt LA FEMMINEZZA v prostorách pražského Rudolfina.
Výtěžek ze vstupného bude v plné výši věnován Nadačnímu fondu Femina.

dsc06922 p3292339 dsc06929 dsc06802